Plakátnyomtatás

plakat_bPlakátnyomtatás, akkor PrintWizard

Az egyik legolcsóbb és legfeltünőbb reklámozási, dekorálási lehetőség

Leginkább beltéri használatra. Méretét tekintve a standard A/4-től az óriásplakátig (BB) bármekkora lehet. Többféle papírból és vastagságból készülhet a kihelyezéstől és a felhasználástól függően, pl. kékhátú papír, fehérhátú Citylight papír, fényes fotópapír, stb.

Kérjen ajánlatot tőlünk.

Plakátnyomtatás

A plakátnyomtatás jelentősége napjainkban már csökkent az internetes média megjelenésével, de azért továbbra is fontos szerepe van.

Az utcákon nap mint nap találkozunk plakátokkal, és még mindig hatással vannak ránk. A plakátok, poszterek ma is a kultúra terjesztésének fontos eszközei. Eseménytől, terméktől vagy szolgáltatástól függően kisebb-nagyobb méretekben ill. példányszámokban jelennek meg. A plakátok dizájnja a legegyszerűbbtől a rendkívűl igényesig változik, tükrözve a megrendelő igényeit és lehetőségeit. A poszternyomtatás (vagy plakátnyomtatás) kivitelezése kisebb példányszámban digitális nyomdában, nagyobb példányszámban már ofszet nyomdában kerül legyártásra. A poszterek mérete is meghatározhatja plakátnyomás technológiáját, mivel ofszet nyomdában ritka, hogy B/1 vagy A/0 méretnél nagyobbat tudnának nyomtatni. Nem is beszélve a molinó nyomtatásról, ahol szinte határtalan méreteket lehet elkészíteni a digitális nyomtatás segítségével, de ez már egy másik fejezet.

A poszterek alapanyagát tekintve papír, tehát a plakátnyomtatás többnyire papírra történik, ami lehet beltéri vagy kültéri kivitel is. A két technológia között a legfőbb különbséget az adja, hogy a kültérre szánt plakátokat oldószeres, UV álló festékkel nyomtatják, míg a beltéri plakátokat vizesbázisú festékkel. Mindkettő digitális technológia, de az utcákon látott plakátok között a kültéri változat az elterjedtebb. Az ofszetnyomással készült poszterek a napfény hatására viszonylag hamar (1-2 hónap alatt) elvesztik a színüket, kifakulnak, míg az oldószeres és UV álló nyomatok akár 2-4 évig is bírják. Ez természetesen függ az alapanyagtól és a kihelyezés fekvési irányától is (déli vagy északi oldalon van-e, azaz milyen gyakran éri a napsugárzás). A plakátpapír anyagai között is van különbség, hiszen itt is vannak vékonyabbak, vastagabbak, de kültérre döntő többségében a 120 g körüli kékhátú plakátpapírt szokták alkalmazni. A kékhátú plakátpapír jelentősége, hogy az újonnan felhelyezett plakáton nem fog „átütni”, átlátszani a hirdető oszlopon vagy táblán lévő régi plakát képe. Ebből is láthatjuk, hogy a plakátnyomtatás annál összetettebb dolog, mint ahogy azt egyébként képzelnénk. Ezért is igyekszünk azon lenni, hogy megrendelőink az igényeiknek megfelelő terméket kapják a lehető legjobb minőségben és határidővel, valamint megelégedve legközelebb is hozzánk forduljanak plakátnyomtatási kívánságaikkal.

Share This